All Creatures Great and Small

Finland Avontuur deel 3 Print E-mail
Written by Mirjam de Leon   
Saturday, 30 June 2012 21:11
Share

Toen was het eindelijk zo ver. Om 17.00 uur werden we, bepakt en bezakt in de vierweeldrive geladen en naar de overnachtings/kijkershut gebracht waar we binnen moesten blijven tot we de volgende ochtend half negen weer zouden worden opgehaald.

Hoe vaak heb ik vannacht niet aan mijn moeder gedacht. Ze had me voor gek verklaard! Wie betaald er nu om ruim vijftien te wordern opgesloten in een armoedig gefiguurzaagd optrekje, zonder toilet, zonder electra, met branddeken en brandblusser (daar heb je m weer) messen, gastanks en brandspiritus. Een wonderlijke combinatie. Gelukkig waren er vier plastic, zeer onke, stapelbare stoelen en vier hostel soortige stapelbedden. (Ook wel bekend van illegale gastarbeiders stapelplaatsen. Gelukkig maar 2 hoog.)

En daar zit je dan, vijftien lange uren in het licht, te wachten tot..............g.mag het weten, ik weet het niet.

Een heleboel meeuwen (hadden we al) een groot aantal kraaien (hadden we al) een Grutto! Hee, nog niet uitgestorven hier? Muggen, muggen en nog eens mugge. Geen Adelaars, geen beren ennnnnnn oh ja, 2 wolven, heeeeeeeeeeel ver weg. In die vijftien uren hebben we braaf met enige regelmaat, voor het geval dat, de belichting aangepast, toen het regende. De zon scheen, de lucht rood werd en weer bewolkt. Op het mooiste moment was er natuurlijk helemaal niets.

Het werd kouder. De schoenen moesten uit maar gelukkig lagen er slofachtige bedekkingen. Jassen en T-shirts voldeden niet meer en men had ons onder andere vergeten te vertellen dat er slaapzakken moesten worden meegebracht. Gelukkig waren die te leen, voor, u raad het al 10,00 euro. Te klein voor Frank en te groot voor mij.

One size fits all, behalve Frank.

Het mooiste moment kwam, toen we alles ingepakt hadden zo rond acht uur en natuurlijk juist op dat momentde wolf zich liet zien.

Gezien het buitengewone voedsel en voornamelijk de variatie hierin, hadden we ons gisteren een uur rijden veroorloofd om te eten in de "stad" Kuhmo, tussen de middag. Goedgemutst gingen we dan ook vandaag op weg in het vooruitzicht van een fatsoenlijk maal, maar wat bleek: alles is dicht: midzomer festival. Ook het restaurant en de sportsbar bij het hotel daar, serveert geen voedsel! Ook niet aan de gasten. Stel je voor, je logeert in het hilton en het is Koninginnedag en je wilt eten. Helaas pindakaas, nee geen pindakaas. restaurant dicht.

Bij terugkeer voor de verrassende avondmaaltijd, vroeg de vervanger-uitbater ons of het vandaag gezellig was geweest in de stad, waarvan hij wist dat we er naar toe gingen. Bij onze vraag waarom hij niet had gewaarschuwd, zei hij: " maar jullie hebben het me niet gevraagd". Kultuur shock.

o lusten wij er nog wel een.

Ook morgen is alles dicht

Last Updated on Sunday, 01 July 2012 18:46
 
All Creatures Great and Small