All Creatures Great and Small

Het klompenspoor (deels) de wereld door #4 Print E-mail
Written by Mirjam de Leon   
Saturday, 21 September 2013 00:00
Share

In de bergen horen we als het donker wordt een uil, het moet een grote zijn en we denken aan een Oehoe.

'S nachts horen we coyotes en van verre horen we de frutjes. Ze zijn in de minderheid dit jaar want in het zicht zijn ze niet. Wel hebben we - geheel onverwachts - een wezel (hier heet het arme diertje een " least weasel") gezien en met een totaal van 10 verschillende beren, een aantal orca's en bultruggen; 1 hert en een grote hoeveelheid gieren, ijsvogeltjes en adelaars, horen we niet te klagen. Al vinden we het jammer dat de foto mogelijkheden niet optimaal waren.

wesel

We zitten vlak bij een park waar in de maanden Februari tot Mei de Elanden, beren en ander soortig aantrekkelijks, in grote getalen aanwezig zijn. Nu zijn ze hoog in de bergen en voor ons onbereikbaar......   De verwachting is dat dit jaar in oktober op diverse plaatsen de beren alsnog afdalen uit de bergen. Dit alles doet me er ook aan denken dat volgend jaar juli er bij Bella Bella een groot festival is. Alle First Nations people vanaf het topje van Alaska tot onderin Amerika komen met eigen gemaakte kano's bij elkaar.


Frank en ik hebben het er elke dag over wat we moeten doen: blijven tot en met .........of terugkomen in oktober..........teruggaan tussen februari en mei..........en wat dan te doen in volgend jaar juli????  We hebben hier diverse leegstaande huizen gezien....dus als nieuwe of tweede woning......al moet ik eerlijk zeggen dat sommige aangeboden toiletgelegenheden wat te druk bezet zijn gezien de rijen wachtenden.

tweede huis

Onderweg naar de lodge kwamen we op de snelweg een boom tegen. Niet zo maar een boom, nee, een omgekapte. De daders, man met oorkleppen en stationair draaiende zaag en vrouw met grijs haar en houthakkers hemd, waren doende de door hen gekapte boom van de weg te halen. Gelukkig was de boom niet op de elektriciteitskabels gevallen en ach, zo'n snelweg, ruimt zo makkelijk op. (Wordt dit ons voorland als we hier wonen, oud zijn en ons hout sprokkelen voor de koude winterdagen, vragen we ons af.)


Vandaag werden we verblijd met een paar foto's van een vriend hier uit Canada waarop te zien: gehavend gezicht, een persoon liggend met brace op brancard en bijgevoegd, natuurlijk via internet, de rontgenfoto waarop te zien is dat er een stuk is afgebroken van een nekwervel. We hebben gepland elkaar te ontmoeten een klein stukje verderop. Deze schade kwam door een val met fiets (gelukkig helm op) veroorzaakt door een natuurlijke tramrails.

Zullen we hem vragen op de fiets op onze afspraak te komen?

Voor deze mensen hadden we het laatste paar klompen van het klompenspoor. Waarschijnlijk zullen we ze per post afleveren want ik verdom het ze mee terug te nemen.

Morgen schijnt de eerste regenachtige dag te worden met mogelijk onweer, dus gaan we winkelen want de koffers zijn bij lange na nog niet gevuld en we hebben tenslotte dit jaar gezien de ervaring in voorgaande jaren eentje extra meegenomen.

Last Updated on Sunday, 22 February 2015 20:18
 
All Creatures Great and Small